Propozicije takmicenja u kuvanju riblje corbe.
Takmicenje u kuvanju riblje corbe je zabavno takmicarska manifestacija na kojoj mogu da ucestvuju sve ekipe koje se do 29.07.2012 god. prijave organizatoru.Prijave se vrse kod sekretara S.G.B.Basta Savic Darka na tel.062 250 186
Organizator obezbedjuje drva za kuvanje.
Ucesnik obezbedjuje - kotlic sa nogarima ,ribu za kuvanje i zacine.
Vreme odredjeno za kuvanje iznosi 120 minuta.
Pre pocetka kuvanja organizator ce podeliti jednobrazne cinije za uzorke i dupli koverat,u oba stoji isti broj gde jedan koverat takmicar ostavlja ispod cinije sa uzorkom za ocenjivanje prilikom predaje uzorka corbea drugi koverat zadrzava za sebe.
Po zavrsetku kuvanja takmicar predaje organizatoru uzorak riblje corbe koji sadrzi corbu i srednji komad ( potkovicu ) ribe bez ostalih dodatnih sadrzaja ( lolber,persun,papriku i sl.)
Organizator obezbedjuje ziri koji ce ocenjivati riblje corbe i to ; opsti izgled,miris,ljutinu,ukus,raskuvanost ribe, ocenama od 1 do 5 .Ziri broji tri do pet clanova i radi nezavisno bez prisusva takmicara.
Organizator obezbedjuje sve potrebne liste i brojeve kao i pomocno osoblje koje ce uzimati uzorke za rad zirija.
Za pobednike organizator obezbedjuje pehare i nagrade.
ORGANIZACIONI ODBOR
Нема коментара:
Постави коментар